Weigelia snoeien: hoe en wanneer snoei je weigelia?

De weigelia is een sierlijke half-heester die oorspronkelijk uit Oost-Aziƫ komt. De bloei is uitbundig met mooi gekleurde trompetvormige bloemen. Vlinders en bijen komen in grote getale af op deze bloemen die in trossen worden gevormd. De weigelia doet het goed op een zonnig plaatsje. In de halfschaduw zal de bloei minder zijn. Om te zorgen dan de weigelia blijft bloeien is het verstandig om iedere jaar een handjevol kalkrijke mest toe te voegen. De plant doet het erg goed in borders maar ook als een solitaire struik.

Wanneer snoei je de weigelia?
De weigelia is een plant waarvoor geldt: snoei zorgt voor groei en bloei. De beste tijd is meteen na afloop van de bloei te gaan snoeien, dat is derhalve in juli. Later dan oktober is geen goede optie omdat daarna de kans op schade aan de plant te groot is. Met zijn Aziatische roots is een weigelia niet blij met een Hollandse winter, maar kan die wel aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.