Kiwi snoeien: wanneer snoei je een kiwi boom?

Een kiwi-plant of -boom in een Nederlandse tuin? Het kan als je het juiste ras kiest en een zonnig plaatsje beschikbaar hebt. De Jenny kan matige vorst wel aan en de mini-kiwi verdraagt ook strenge vorst, dit ras heeft kleinere vruchten, maar die smaken voortreffelijk.

Een kiwi is een echte klimmer, maar heeft wel een beetje hulp nodig bijvoorbeeld een pergola of een muur op het zuiden. In november kan je gaan oogsten en omdat de kiwi erg lang bewaard kan worden, kan je de hele winter genieten van de eigen oogst. In de winter is het verstandig om de kiwi-boom te beschermen. Een flinke laag humus doet het werk.

Wanneer moet je een kiwi snoeien?
In het voorjaar is het de juiste tijd om je kiwi te gaan snoeien zodat deze weer aan de slag kan voor de zomer. Tijdens de zomer is het verstandig om de plant af en toe bij te knippen zodat deze in vorm blijft, de vruchten zich goed kunnen ontwikkelen en de zon overal bij kan om de plant in optimale conditie te krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.