Waarom kiezen voor een beukenhaag?

De beukenhaag is een plant die hun bladeren in het najaar afschudden, maar dat wilt niet zeggen dat het geen grote haag kan worden. De meest gewilde haagplanten zijn de Meidoorn, Europese beuk en Pivet. Ook al kan het soms negatieve gevolgen hebben, deze haagplanten zijn zeker een aanwinst in elke tuin.

Ondanks dat een haag niet altijd geplaatst wordt het creƫren van privacy heeft een haag veel andere voordelen. De haag heeft namelijk een natuurlijke look en zorgt voor een moderne manier voor een afscheiding tussen twee tuinen. Dit is de hoofdreden waarom men op zoek zijn naar een haag. Over het algemeen zijn deze planten ook niet duur in aanschaf.

Voordelen

De haag is niet alleen een mooie plant het heeft ook nog vele andere voordelen. Wij zetten ze even voor jou op een rij:

  • Indien je de plant niet snoeit, krijgt hij een natuurlijke look
  • Ze dienen ook als goede windscherm
  • Vormt een informele haag
  • Weinig tot geen onderhoud
  • Geeft een mooie dekking en heeft besjes en bloemetjes
  • Kan elk seizoen een nieuwe look aan de tuin geven
  • Kan dienen als windscherm
  • Geeft bescherming en voedsel aan vogels, bijen en vlinders

Problemen die kunnen voorkomen

Om de gewenste hoogte te bereiken, heeft de plant iets langer de tijd nodig. Als je dat niet wilt, is het aan te raden om een halfvolwassen haag aan te schaffen. Als je een halfvolwassen haag wilt kopen moet je wel rekening houden met extra kosten. Een halfvolwassen haag is namelijk duurder. De haag dient extra verzorgd te worden tijdens het planten door voldoende water te geven.

Als de haag geplant wordt in een blootgesteld gebied, hebben ze bescherming nodig. De haag is namelijk, net als andere bomen, tijdens het vestigen erg kwetsbaar voor problemen.

Snoeien

De beste tijd voor het snoeien van de beukenhaag is in de winter. Je begint met snoeien een of twee jaar na het planten van de haag. Het onderhoud snoeisel kan gedaan worden in de zomer.

Help de boom om een centrale romp aan te brengen als je hem snoeit. Dit wordt ook wel de leider genoemd. De overige takken die gebroken zijn, tegen elkaar wrijven, dood hout en dunne scheuten kunnen gesnoeid worden. Zorg ervoor dat de apparatuur die je gebruikt altijd schoon is om infecties te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.